Název pojišťovny Číslo pojišťovny Výše příspěvku Podmínky čerpání
Česká průmyslová zdravotní pojišťovna 205 500 příspěvek z preventivního programu Sportovní kroužky poskytujeme na sportovní pohybové kroužky (organizované školami i jinými subjekty), sportovní kurzy a členství ve sportovních klubech a oddílech pro děti a mládež od 3 let - příspěvek lze tedy čerpat i na požární sport, v případě, že jsou splněny všechny podmínky čerpání. Z dokladu musí být zřejmé, že se jedná o pravidelnou pohybovou aktivitu. Za takovou je považována aktivita trvající alespoň 3 měsíce.

K čerpání příspěvku je potřeba předložit potvrzení o úhradě pravidelné pohybové aktivity dítěte. Doba pro předložení dokladu k čerpání je 6 měsíců od data vystavení dokladu.
Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví 207 500 Příspěvek je možné čerpat přes Vitakartu ,kde po přihlášení se do aplikace , v sekci KUPONY - - Preventivní aktivity - - zadáte datum, které je na účetním dokladu, částku, která byla skutečně uhrazena, zadáte číslo bankovního účtu a naskenujete účtenku. Po rekapitulaci a zkontrolování požadavku, je v nabídce tlačítko – odeslat.

Během 30 dní bude požadavek zpracován a následně proplacen na Váš BÚ.

Na Preventivní aktivity, lze uplatnit účtenky např. za plavání, cvičení, sportovní aktivity ( požární sport, fotbal, hokej…)
RBP, zdravotní pojišťovna 213 500 Jedná se o příspěvek permanentky na sport. Pro uživatele my213 nabízíme příspěvek na nákup permanentky na pohybové aktivity ve výši 50 % z ceny.
Vojenská zdravotní pojišťovna ČR 201 500 Příspěvek možné uplatnit na požární sport. Pokud žádost podáváte osobně nebo poštou, nutné stáhnout formulář a přiložit originál dokladu o úhradě, z něhož je zřejmý druh zaplacené aktivity.
Pokud žádost podáváte přes Klientský portál VoZP, přiložte naskenovaný doklad o úhradě, z něhož je zřejmý druh zaplacené aktivity. Doklad o úhradě musí být před naskenováním označen slovy UPLATNĚNO U VoZP a podpisem žadatele.
Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky 111 800 je možné čerpat příspěvek pro děti na pravidelnou sportovní a pohybovou aktivitu. Pokud je na platebním dokladu uveden požární sport, můžete podat žádost o příspěvek. Aktivita musí být dlouhodobého charakteru.

Platební doklad musí mít veškeré náležitosti, tedy identifikace zařízení, účel vystavení dokladu, datum vystavení, cena, jméno a příjmení osoby, pro kterou je aktivita určena. V době podání žádosti o příspěvek z fondu prevence, nesmí být platební doklad starší 3 měsíců.
Zaměstnanecká pojišťovna Škoda 209 700 Příspěvek ze zdravotního programu je poskytován na pohybovou aktivitu, na sport včetně požárního. Podmínkou je předložení originálu vyplněné žádosti o příspěvěk na zdravotní programy, společně s dokladem o zaplacení.
Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra 211 až 1500 Sportovní pohybové aktivity. Sportovní kurzy/kroužky (včetně kroužků dobrovolných hasičů pro děti), určené pro děti. K žádosti o příspěvek je potřeba předložit následující:
a) formulář žádosti o příspěvek, včetně bankovního spojení (předčíslí, číslo účtu a kód banky),
b) originál platebního dokladu o zaplacení zboží nebo služby s vyznačením názvu, ceny, data prodeje a identifikace prodejce. Doklad musí být vystaven v roce 2021. Originál platebního dokladu lze použít pouze k jedné žádosti o příspěvek, Platební doklady je možné předložit nejpozději do dvou měsíců od realizace.