Mladí hasiči dobojovali o postup do Kraje

06.06.2019 20:02

Nejprve v Počepicích 5. 5. dorostenci a poté 25. 5. bojovali děti do 15 let v závěrečných disciplínách požárního sportu, které pořádá OORM Příbram při OSH Příbram. Boj to byl nelítostný, neboť vítězové berou vše. Tím pomyslným „vše“ je především postup do krajského kola do Mladé Boleslavi.

Během dvou sobot byla vidět neskutečná soutěživost, snaha vyhrát, vypětí sil i nervů, ale také vzájemná podpora soupeřů. Přesto se od sebe soutěže lišily. Na dorostenecké byli všichni zahaleni v zimních bundách a čepicích, na dětské naopak odhazovali dlouhé nohavice již ráno. A počasí dělá hodně, minimálně má podíl na pohodě závodníků, trenérů a také rozhodčích…

V Počepicích se dorostenci utkali v kategoriích: dorostenci, dorostenky a jednotlivci dorostenci (mladší, střední, starší) a jednotlivkyně dorostenky (mladší, střední a starší). Byly kategorie, kde bylo téměř rozhodnuto, ale také byly ty, ve kterých nebyl vítěz jistý do poslední chvíle. Nakonec zvítězili ti opravdu nejlepší:

Dorost – družstva – chlapci: SDH Sestrouň, dívky: SDH Petrovice

Dorost – jednotlivci – chlapci: mladší – Jonáš Habart (SDH Počepice), střední – Tomáš Růžička (SDH Nečín) a starší – Matěj Koňas (SDH Březnice)

Dorost – jednotlivkyně – dívky: mladší – Klára Kostková (SDH Pňovice), střední Karolína Vlachová (SDH Rožmitál pod Třemšínem) a starší – Miloslava Plavcová (SDH Obory)

Dalšími „želízky v ohni“ bude v Mladé Boleslavi družstvo dětí z kategorie starší (mladší totiž do vyšších kol nepostupují). V kategorii starších tedy vybojovali své prvenství mladí hasiči z SDH Počepic. V kategorii mladších si během roku nejlépe vedli mladí hasiči z SDH Skalice.

Všem postupujícím držíme pěsti a přejeme postup do kola republikového.

Touto cestou děkujeme všem sborům, jednotlivcům, vedoucím, rozhodčím, Okresní odborné radě Příbram a všem ostatním za celoroční pomoc při soutěžích, za jejich pořádání, za svůj volný čas, který věnují právě práci s hasičskou mládeží.

Požárnímu sportu ZDAR!

ZDORJ: OSH Příbram

—————

Zpět