Letní hasičský tábot Martinice 2016

28.07.2016 07:11

V sobotu 2. července ožila Martinická hájenka bujným životem. Přijelo sem 23 dětí, aby zde strávili týden tábornického zápolení. Děti byly rozděleny do dvou týmů. 1. Tým zelených vedla Věrka Zelená a druhý tým modrých vedla Jarka Břicháčková. V sobotu  jsme rozbili tábor a začalo tradiční seznamováni, které vzhledem k tomu, že se děti většinou znali bylo rychlé a všichni se těšili na první opékačku  buřtů, kterou nám však překazil déšť, alespoň že byl první a taky poslední po dobu tábora. 

Druhý den se konal výlet do Březnice, pak se děti šly podívat na parkurové závody a po večerním volnu zalehly znavené do stanů. 

V pondělí nám přijel na návštěvu Český Červení Kříž a lektorka Jarka Soukupová sdělila dětem základy první pomoci, které si mohly samy vyzkoušet. 

Další den nás čekal soubor různých her a koupání v bazénu. Další dny byli ve znamení her a vzhledem k tomu že děti byly hodné mohly si většinu her vybírat. Náš tábor navštívil místostarosta OSH Příbram p. Pavel Hájek, který nám tábor pochválil což nás velice těšilo a starosta SDH Březnice p. Vršecký Petr , který poděkoval dětem za jejich celoroční činnost, dále nás navštívila městská policie, která udělala dětem přednášku a pak odpovídala na jejich dotazy. 

Po čtyři večery nám  Petra Koňasová  hrála u táboráku na kytaru a tak celý večer příjemně zdokonalila. O naše zdravý se starala zdravotní sestra Stáňa Včelová, o technickou část se staral Jarda Slavík, sporťáka nám vystřihl Tomáš Mokrý a v kuchyni se o nás starali Eva Brotánková a Mirka Koňasová. Paní kuchařce Evě Brotánkové patří velké díky, jelikož vařila výborně a hospodárně. Svědčily o tom vyluxované hrnce po každém jídle. Za svůj výkon dostala od dětí řád zlaté vařečky. 

Závěrem bych chtěl poděkovat všem těm co nám pomáhali a už se velice těšíme na další již 6 tábor, který proběhne v srpnu 2017!

No, nebyly by jsme to my abychom nevymyslely něco nového a proto příští rok pojedeme na 10 dní.

 

—————

Zpět