Hasičský víkend.

11.06.2023 20:22

Hasičský víkend
Uplynulý víkend patřil hasičům. Na škále našich strun zazněly pestré melodie. Od zápolení s džberovou stříkačkou, jež bylo
v rámci aktivit dětského dne  předzvěstí příjezdu naší nové cisterny SCANIA, kterou si děti mohly prohlédnout, až po závěrečný pěnový rej, který přinesl mnoho radosti všem, co se jeho rytmu nezalekli. 
Sobotu jsme vyladili vážněji. Na březnický stadion se sjela nejlepší hasičská družstva okresu, aby zde změřila své síly. Zápolilo se o postup do krajského kola. Mužských družstev bylo šest, ženských pět. První se běželo 400 m s překážkami. Následovalo 100 m s překážkami a královskou disciplínou se stal požární útok. SDH Březnice tuto soutěž spolupořádal, ale jako sbor jsme se neúčastnili. Přesto však dva z nás byli, jako hostující v jiných týmech, pořádně vidět. Terezka Hrušovská,(párkrát nám ji přejmenovali), běžela za SDH Suchodol aje druhou nejlepší proudařkou. Matěj Koňas předvedl excelentní výkon - asi má dobrého šamana, jeho tejpovaní bylo  součástí bojové taktiky. S časem 18.07 se tímto stává druhým vícemistrem okresu v běhu na 100 m s překážkami a s SDH Líchovy postupuje do krajského kola.

Neděle hrála jemnými tóny nejmenších hasičů - přípravkou.
V Jincích jsme pro ně připravili závěr okresního kola Plamínku, který začal za nádherného počasí v pravé poledne a skládal se ze čtyř disciplín. Za Březnici, v důsledku téměř plné marodky, nastoupilo jen jedno družstvo složené
z matadora Pepíčka a dvou nadějných nováčků Matyáše a Maxe. Chybějící dvě družstva, co v první části skončila
na bedně, vzala vyhlídky medailovému umístění, ale i tak dokázala zúčastněná mláďata udržet pozici v polovině okresní sestavy.
A tak převeliké poděkování všem, co s námi byli a pozvání těm, co by s námi chtěli být a zatím třeba nejsou.

—————

Zpět